Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Υποδοχή του Καθηγουμένου


























Μεγάλη Υποδοχή επεφύλαξαν οι Πατέρες της Μονής Μεταμορφώσεως Κουβαρά Αττικής στον Ηγούμενό τους, άμα την εις Επίσκοπον Χειροτονίαν του το πρωΐ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου στις 16:00 χτύπησε το Μέγα Σήμαντρον της Μονής και ξεκίνησε η Παράκληση της Θεοτόκου και η Θ΄ Ώρα. Στις 16:45 των Κωδώνων της Μονής κρουομένων χαρμοσύνως οι Πατέρες και οι Προσκυνητές υπεδέχθησαν γηθοσύνως τον επί 22 έτη Καθηγούμενόν τους και Νέον Επίσκοπον Βρεσθένης.

Στην Είσοδο του Ναού ο Επίσκοπος Βρεσθένης κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ενεδύθη τον Αρχιερατικόν Μανδύαν και προσκύνησε τας Ιεράς Εικόνας. Ο Χορός έψαλλε σε ήχον β΄ το «Άξιον Εστίν». Μοναδικές οι στιγμές για όσους παρευρέθηκαν εκεί! Ο Καθηγούμενος ησπάσθη το Ιερόν Ευαγγέλιον και ηυλόγησεν τον Λαόν δια Τρικηρίου. Αμέσως ανέβη το πρώτον στον Επισκοπικόν Θρόνον και ήρχισεν ο Μέγας Εσπερινός. Εφημέρευσε ο π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου και διηκόνησεν ο πρωτότοκος υιός του π. Βασίλειος Τσαρκατζόγλου. Στο Ψαλτήρι πρωτοψάλτευσε ο εκ των Πατέρων της Μονής και κατά σάρκα αδερφός του Καθηγουμένου Ιερομόναχος π. Νεόφυτος Τσακίρογλου.

Στην Είσοδο εισόδευσαν οι Πατέρες της Μονής π. Νεόφυτος, π. Δαμασκηνός, π. Ανανίας και ο Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου. Συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Λάζαρος. Ακολούθησε Μοναστηριακή Τράπεζα εις την οποίαν συνέφαγον όλοι μαζί Πατέρες και Προσκυνητές.

Την νύχτα της ιδίας ημέρας ετελέσθη η Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Επισκόπου Βρεσθένης κ. Στεφάνου συμπαραστατούμένου υπό του Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσαρκατζόγλου και διακονούντος του π. Βασιλείου Τσαρκατζόγλου. Συμπροσευχήθηκε ο Επίσκοπος Αμαθούντος Λάζαρος. (φωτό κάτω).




Δεν υπάρχουν σχόλια: