Επανερχόμαστε με όλες τις Ειδήσεις και τα Νέα της Ιεράς Συνόδου μας. Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!!

Στη μουσική μας ακούτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον προ έτους κοιμηθέντα αείμνηστο Μέγα Δάσκαλό μας, ρέκτη και πρωτεργάτη της ρωμέϊκης μουσικής παράδοσης Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον αληθώς Μαΐστορα της Ψαλτικής Τέχνης!!!



Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ενθρόνιση Σεβ.Νέας Υόρκης (Α΄ Μέρος)


ΚΥΡΙΑΚΗ 8/21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012,
ΑΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Με πάσα μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες Κυριακή 8/21 Οκτωβρίου 2012 η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου Νέας Υόρκης κ. Αντωνίου Γαβαλά. Την Ενθρόνιση τέλεσε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς & Νήσων κ. Παντελεήμων. Έλαβε χώραν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Αστορίας.

Προηγήθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Πειραιώς συμπαραστατουμένου υπό των εν Αμερική Κληρικών μας Πρεσβυτέρων π. Γρηγορίου Γιαννιώτη, π. Στεφάνου Fraser και π. Χρυσοστόμου Γκουσαΐδη.

Ακολούθησε μετά την Θεία Λειτουργία η Επίσημη Υποδοχή του Νέου Μητροπολίτου και η εγκαθίδρυσή του στον Μητροπολιτικό Θρόνο της Νέας Υόρκης. Μετά την Ακολουθία της Ενθρονίσεως παρετέθη Επίσημον Γεύμα στο Ξενοδοχείο "Marryot" της Νέας Υόρκης. (Θα δημοσιευθούν σχετικές Φωτογραφίες στο Β΄ Μέρος του Αφιερώματός μας).


Φωτογραφίες: Xenia Schumylowych













































Ο Νέος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος Γαβαλάς, γεννημένος το 1942 στην Νέα Υόρκη, κατάγεται από την Κάλυμνο. Από μικρός μεγάλωσε και ανατράφηκε μέσα σε χριστιανική οικογένεια με τον πατέρα του να είναι Επίτροπος, Ιεροψάλτης και Στέλεχος του Ναού. Σπούδασε Παιδαγωγικά με μεταπτυχιακά στην Ψυχολογία. Επίσης, σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. 

Εργάσθηκε ως Δάσκαλος επί σειρά ετών απ'όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Νυμφεύθηκε την ευλαβεστάτη και αρχόντισσα σε όλα της Πρεσβυτέρα Θεοδώρα, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Απέκτησε με την Πρεσβυτέρα του 3 θυγατέρες (Αικατερίνη, Μαριάμ, Ιωάννα) και 1 υιόν (Βασίλειον).

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε την 6ην Δεκεμβρίου του 1970 υπό του τότε Επισκόπου Μανχάταν Λαύρου (κατόπιν Μητροπολίτου Νέας Υόρκης και Προκαθημένου) των Ρώσων της Διασποράς. Το έτος 1997 προσχώρησε με όλη του την Ενορία στην Ιερά μας Σύνοδον, παραμένων έκτοτε πιστόν τέκνον αυτής. Μητροπολίτης Νέας Υόρκης εκλέχθηκε υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας την 4ην Μαΐου ε.ε. και χειροτονήθηκε Επίσκοπος την 18ην Μαΐου ε.ε. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Δραπετσώνος Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: